Duurzaam Alrijne

Duurzaam Alrijne

Klimaatverandering en milieuverontreiniging hebben ook impact op onze gezondheid. De verwachting is dat we daardoor te maken krijgen met meer en andere ziektes in de toekomst. Maar door zorg te leveren, dragen we als sector ook bij aan de klimaatcrisis. Want de zorg in Nederland is verantwoordelijk voor 7% van de uitstoot van broeikasgassen, 4% van het afval en 13% van het grondstoffengebruik. Daarom vinden wij het heel belangrijk om deze situatie te doorbreken en onze zorg te verduurzamen!

Al jaren zijn we bezig met het thema duurzaamheid. Al in 2014 tekenden we de eerste Green Deal Duurzame Zorg. Deze ambities maken we ook waar. De Milieuthermometer Zorg brengt in kaart hoe duurzaam en milieubewust een organisatie is en handelt, bijvoorbeeld op het gebied van afval, energieverbruik en inkoop. Alrijne heeft sinds 2020 als één van de weinige zorginstellingen in Nederland het Gouden Milieukeurmerk. En daar zijn we trots op!

Er zijn talloze manieren om een steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Alrijne legt de focus op een aantal onderwerpen. Per thema kun je hieronder lezen wat er op dit gebied al is gerealiseerd door onze collega’s.

Terug naar boven