"Wij hebben dit jaar een aantal beslissingen gemaakt die een enorme impact hebben op onze footprint. Zo hebben wij het gebruik van lachgas de afgelopen jaren drastisch gereduceerd en wordt dit alleen nog op indicatie gebruikt. Dit is heel belangrijk omdat lachgas een nog sterker broeikaseffect heeft dan Co2.

Ook hebben wij aanpassingen gedaan aan de "flow" van de beademingsmachines waardoor wij een flinke reductie van zuurstof en dampvormige anesthetica hebben weten te bewerkstelligen. Daarnaast hebben wij gekeken naar het verlengen van de levensduur van disposable beademingsslangen. We hebben de gebruiksduur verlengd zonder hierbij de maximale gebruiksduur en adviezen van de fabrikant te overschrijden. Dit resulteert in een reductie van de kosten en een geschatte vermindering van 230kg plastic afval per jaar!

Deze successen zijn nog maar het begin! Er zijn meerdere initiatieven ontplooid om niet alleen de CO2 uitstoot te verminderen, maar ook de afvalstromen te optimaliseren en te verbeteren. Zo scheiden we op een aantal OK's nu al vijf afvalstromen (polypropyleen (PP), PD, PET, papier/karton en restafval). Ook maken we steeds meer gebruik van reusables ipv disposables.

Terug naar Duurzaam Alrijne
Terug naar Duurzaam Alrijne
Terug naar boven