Het MS-centrum van Alrijne is een specialistisch centrum op het gebied van Multiple Sclerose (MS). Als u MS heeft, of als er een vermoeden is dat u MS heeft, kunt u terecht bij één loket in ons ziekenhuis: het MS-centrum. Onze neurologen zijn gespecialiseerd op het MS-gebied en werken in een uitgebreid multidisciplinair team om u de beste zorg en behandeling te bieden. Ook wordt met meerdere specialisten in de regio samengewerkt.

Het MS-centrum is onderdeel van de afdeling Neurologie en gevestigd in Alrijne Ziekenhuis Leiden. Ook kunt u in Alrijne Leiderdorp en Alphen aan den Rijn terecht. Iedere maand is een inloopochtend in Leiden. Daarnaast bieden wij aan MS-patiënten een jaarlijkse check-up: u wordt op één moment vanuit diverse invalshoeken onderzocht. Ook bieden wij trials voor nieuwe behandelmethoden.

Het Nationaal MS Fonds heeft het Alrijne MS-centrum gecertificeerd met het Vlinderkeurmerk.

Multiple Sclerose

Bij de zenuwziekte Multiple Sclerose, kortweg MS, werken bepaalde lichaamsfuncties niet meer optimaal. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals verlammingen, geheugenstoornis, slecht zien en vermoeidheid. De ziekte verloopt bij iedereen anders en kan zeer ingrijpend zijn voor zowel de persoon zelf als voor de mensen in zijn of haar omgeving. Lees meer over MS >