}

Gynaecologie

U kunt bij ons terecht voor onderzoek naar en behandeling van afwijkingen en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen. Veel voorkomende gynaecologische problemen zijn menstruatiestoornissen, seksuele problemen, ongewenst urineverlies, verzakkingsklachten, overgangsklachten en gynaecologische kanker. Wij streven ernaar om u een vast behandelend specialist toe te wijzen. Voor een bezoek aan de gynaecoloog heeft u een verwijzing van uw huisarts of verloskundige nodig.

Verloskunde

Onze artsen begeleiden ook vrouwen met complicaties tijdens de zwangerschap. Als er bepaalde afwijkingen bestaan of er problemen zijn geweest bij uw vorige zwangerschappen en bevallingen, krijgt u een medische indicatie en valt de zwangerschap en bevalling onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog. Deze medische indicatie kan aan het begin of tijdens de zwangerschap door uw huisarts of verloskundige worden vastgesteld, of zelfs tijdens de bevalling. 

U bevalt in ons Moeder- en Kindcentrum, waar uw gynaecoloog nauw samenwerkt met de klinisch verloskundigen van Alrijne. Gezamenlijk bieden wij u de zorg die nodig is.

Fertiliteit en kinderwens

Wanneer u een kinderwens heeft, maar niet op de natuurlijke manier zwanger kunt raken kunt u terecht bij ons gespecialiseerde fertiliteitsteam. Lees meer over ons fertiliteitsteam.

Voor een aantal gynaecologische behandelingen en onderzoeken is verdoving middels sedatie (roesje) mogelijk, zoals diagnostische/therapeutische hysteroscopie, plaatsen Novasure, inbrengen spiraaltje, poliepverwijdering en In Vitro Fertilisatie punctie. Lees meer informatie in de folder.

Wie behandelt u?

Uw hoofdbehandelaar is de medisch specialist (gynaecoloog) die eindverantwoordelijk is voor uw medisch-specialistische zorg.

Op de polikliniek Verloskunde en Gynaecologie: Tijdens uw controles op de polikliniek is de hoofdbehandelaar de gynaecoloog die het eerste contact met u heeft gehad. Als dit wijzigt vertelt uw gynaecoloog dat aan u.

Op de afdeling Verloskunde (Moeder- en Kindcentrum) of Gynaecologie: Als u wordt opgenomen op de afdeling Verloskunde (Moeder- en Kindcentrum) of Gynaecologie is altijd de gynaecoloog die dienst heeft uw hoofdbehandelaar. Dit kan meerdere keren op een dag wijzigen. Op de afdeling kunt u altijd vragen wie uw dienstdoende gynaecoloog is.

Terug op de polikliniek; controle-afspraak na ontslag: Als het nodig is dat u na uw opname of bevalling weer terug komt op de polikliniek voor nacontrole, krijgt u een controle-afspraak bij de gynaecoloog die uw bevalling of de ingreep heeft gedaan. Uw hoofdbehandelaar blijft echter de arts die op de polikliniek het eerste contact met u heeft gehad.

Als er onduidelijkheden of vragen zijn over het hoofdbehandelaarschap kunt u altijd bij de medewerkers van de polikliniek of de verpleegafdeling terecht.

Profiel foto

D.M. (Dominique) Bos

Gynaecoloog

J.V.S. (Janneke) van der Does

Gynaecoloog

Gludovacz K

drs. K. (Karoy) Gludovacz

Gynaecoloog

dr. S. (Suzanne) Hazelbag

Gynaecoloog

H.S.Kok 3

dr. H.S. (Helen) Kok

Gynaecoloog

M. (Marieke) Mous

Gynaecoloog

Ouden Den M

drs. M. (Martin) den Ouden

Gynaecoloog

Preys,A

drs. A. (Anneke) Preys - Bosman

Gynaecoloog

Rijcken F

dr. F. (Fleur) Rijcken

Gynaecoloog

Stapert, M

drs. M. (Maaike) Stapert

Gynaecoloog

G.A Van Unnink (1 Van 1)

G.A. (Gijs) van Unnik

Gynaecoloog

F. (Fred) Vork

Gynaecoloog

Vries,M.J.De

drs. M.J. (Marjolein) de Vries

Gynaecoloog

Williams,J.M. 1

J.M. (Joyce) Williams

Gynaecoloog

Profiel foto

L. (Linda) van Wyk

Gynaecoloog

  • Operatie met chemotherapie bij eierstokkanker (OVHIPEC)
  • www.allesoverzwanger.nl

    Op deze website vind je algemene en betrouwbare informatie over de begeleiding en zorg rond zwangerschap, bevalling, geboorte en kraamtijd. Wat kan je verwachten aan zorg en voorlichting van zorgverleners in de geboortezorg? En welke keuzes heb je zelf? Welke controles krijg ik tijdens mijn zwangerschap? En wat zijn veelvoorkomende klachten en adviezen voor een gezonde zwangerschap? Alle informatie op deze website is ontwikkeld door zorgverleners en patiëntenorganisaties.

  • www.degynaecoloog.nl

    Op deze website vind je informatievideo's in verschillende talen.

Terug naar boven