}

Op de Endoscopie afdeling van Alrijne kunt u terecht voor inwendig kijkonderzoek (endoscopie) en functieonderzoek. Bij een endoscopie kijken we met een kijkinstrument, een dunne flexibele slang met een camera (de endoscoop), binnenin uw lichaam. Bijvoorbeeld in de slokdarm, maag, dikke darm, galwegen, de dunne darm en de longen. Hiermee kunnen we achterhalen wat er met u aan de hand is, of een stukje weefsel wegnemen voor onderzoek.

De maag-darm-leverartsen doen de endoscopieën van het maagdarmkanaal. De onderzoeken vinden plaats op de Endoscopie afdeling, sommige als dagbehandeling. De longartsen doen de endoscopieën van de luchtwegen, drainages en puncties. Daarnaast komt u bij ons voor functieonderzoeken, zoals een drukmeting (Manometrie) van slokdarm of anus, een zuurgraadmeting (Ph-meting) en een onderzoek van de dunne darm met behulp van een video capsule (VCE).

Endoscopieën

De maag-darm-lever(MDL)artsen doen de endoscopieën van het spijsverteringskanaal samen met endoscopieverpleegkundigen. De longarts verricht de endoscopieën van de luchtwegen.

Functieonderzoeken

Daarnaast komt u bij ons voor functieonderzoeken, zoals een drukmeting (manometrie) van slokdarm of anus, een zuurgraadmeting (Ph-meting), of een VCE, een video capsule om de dunne darm te kunnen bekijken. De endoscopieverpleegkundigen voeren de functieonderzoeken uit. De MDL-arts beoordeelt de uitslagen ervan.

Abraham, S.

dr. S. (Sunje) Abraham

MDL arts

dr. C.H.M. (Cees) Clemens

MDL arts

W.J. Den Hollander 267870

W.J. (Wouter) den Hollander

MDL arts

dr. W.R. (Rogier) ten Hove

MDL arts

dr. R.J. (Rutger) Jacobs

MDL-arts

dr. K. (Koen) de Jong

MDL arts

Rijn, A.F. Van 1

dr. A.F. (Anne) van Rijn

MDL arts

Slingerland H

dr. H. (Hilde) Slingerland

MDL arts

Profiel foto

A.C.W. (Christine) de Vos

MDL arts

Profiel foto

dr. M.K. (My) Vu

MDL arts

A.M.C. Witte 1

dr. A.M.C. (Anne) Witte

MDL arts

 • Crohn-colitis.nl

  De Crohn- en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) is een patiëntenvereniging van en voor mensen met chronische darmziektes zoals crohn en colitis ulcerosa. De vereniging geeft (onder andere via haar website) voorlichting, zet lotgenotencontact op en komt op voor de belangen van patiënten.

 • Leverpatiëntenvereniging.nl

  De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) is een patiëntenorganisatie, bedoeld voor patiënten met leveraandoeningen, hun familieleden, zorgverleners, en andere betrokkenen. De website bevat veel informatie over leverziekten en actueel nieuws. De vereniging informeert, ondersteunt en behartigen de belangen van leverpatiënten.

 • Mlds.nl

  De website van de Maag Lever Darm Stichting is een bron van informatie voor patiënten van spijsverteringsziekten. De stichting zet zich in voor het welzijn van buikpatiënten (2 miljoen mensen in Nederland), geeft onder ander voorlichting en faciliteert wetenschappelijk onderzoek.

 • Pdsb.nl

  De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSV) zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van PDS-patiënten. Op de website is te vinden wat de vereniging doet, en verder veel informatie over de aandoening PDS en mogelijkheden voor lotgenotencontact.

 • Rivm.nl

  Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt u informatie over het bevolkingsonderzoek darmkanker: onder andere over de uitnodiging, de vragenlijst, de test, de uitslag, darmkanker en vervolgonderzoek. Alrijne is gecertificeerd voor het verrichten van vervolgonderzoek.

Terug naar boven