De botten, gewrichten, spieren, pezen en banden vormen samen het steun- en bewegingsstelsel. U kunt bij onze orthopedisch chirurgen terecht voor aangeboren afwijkingen aan dit stelsel, zoals heupdysplasie en scoliose. Complexe botbreuken, standafwijkingen van gewrichten en van de lange pijpbeenderen, gewrichtszieken en slijtage (artrose) behoren ook tot het werkterrein van de afdeling Orthopedie.

Om te ontdekken wat er met u aan de hand is, doen we eerst verschillende onderzoeken, bijvoorbeeld een röntgenfoto, echografie en kijkoperatie. Als we weten wat er is, bepalen we of behandeling nodig is en welke behandeling het beste bij u past. Meestal is de behandeling conservatief. Dat betekent dat er geen operatie nodig is, maar bijvoorbeeld een brace, fysiotherapie of medicijnen kunnen helpen. Soms is een (kijk)operatie wel nodig.

Henkus H

drs. H.R. (Hans Erik) Henkus

Orthopaed

drs. J.A. (Joris) Jansen

Orthopaed

161124Leiden0196P8.jpg

drs. S.P.L. (Sebastiaan) Jansen

Orthopaed

161124Leiden0149P05.jpg

drs. M. (Maarten) Kroon

Orthopaed

Laar,W.V.D. 1

drs. W. (Wilbert) van Laar

Orthopaed

Mahdad,R2 1

drs. R. (Rachid) Mahdad

Orthopaed

Verdegaal,S

drs. S.H.M. (Suzan) Verdegaal

Orthopaed

dr. C.P.J. (Cornelis) Visser

Orthopaed

Profiel foto

drs. S.C. (Saskia) Wiersma

Orthopaed

drs. E. (Eline) Zwitser

Orthopaed

Profiel foto

W. (Wouter) Eilander

Orthopedisch chirurg

  • Rijnland Orthopedie

    De orthopedisch chirurgen van Alrijne hebben een eigen website ontwikkeld, waarop u uitgebreide orthopedisch medische informatie kunt vinden.

  • Proefschrift orthopeed Verdegaal

    Orthopedisch chirurg Suzan Verdegaal heeft in oktober 2016 haar proefschrift afgerond, met als onderwerp de diagnostiek en behandel-opties van kraakbeentumoren in het skelet. Op 12 oktober heeft de openbare verdediging plaatsgevonden.

Terug naar boven